Vakantiehuizen in de Voerstreek

Meer over de Voerstreek

Vakantiehuizen in de Voerstreek

Meer over de Voerstreek

Geen resultaten gevonden

Pas uw zoekopdracht aan of
ga terug naar uw vorige zoekopdracht

Vakantiewoning en de Voerstreek zijn twee dingen die al eeuwig perfect samengaan... De Voerstreek ligt tegen de Belgisch Nederlandse grens aan. Qua omgeving en beleving geeft de Voerstreek dan ook hetzelfde gevoel als Zuid-Limburg, en vice versa.
De Voerstreek bestaat landschappelijk volledig uit heuvelland maar misschien kunnen we beter spreken over een dallandschap. De Maas, de Gulp en natuurlijk de zijrivier van de Maas, de Voer, die al miljoenen jaren door de Voerstreek meanderen hebben namelijk grote brede dalen uitgeslepen in de heuvels.
Officieel maakt het Nederlandstalige gebied de Voerstreek onderdeel uit van het Land van Herve, maar het is zo mooi dat wij het op zijn minst de moeite waard vinden om ook de Voerstreek afzonderlijk aan te prijzen. 

Vakantiewoning Voerstreek

Veel vakantiewoningen van Beaujean Vacances liggen in de prachtige Voerstreek en zijn omgeving. De voerstreek bestaat officieel uit 6 "voerdorpjes' en 16 omringende gehuchten. 
De dorpjes en gehuchtjes zijn stuk voor stuk kleine pittoreske dorpjes die een bezoekje meer dan waard zijn! Wat de dorpjes vooral bijzonder maakt is dat ze zo "gewoon" zijn gebleven. De voorzitter van de plaatselijk VVV noemde de Voerstreek ooit "het zolderkamertje van Belgie". Alles is er nog zoals het ooit was. Je wordt er nog niet overspoeld door toeristen waardoor je er nog echt kunt genieten van rust en heel veel ruimte. Want met 4000 inwoners op een gebied van 50 km2 is het met recht een ongerept stukje paradijs te noemen.
Waar de Voerstreek rijk aan is?
Aan veldkruizen, maar liefst 56. En aan wandelwegen, vele kilometers lang. En aan heerlijke gastronomie, denk bijvoorbeeld aan de Voerense Stroop, de Forel op Voerense wijze, het Voerdrupke alias Sleedoornjenever, ook groeien er 56 verschillende appelsoorten in de Voerstreek, kortom de Voerstreek is rijk, schatrijk!

Dorpen in de omgeving van uw vakantiehuis in de Voerstreek

Teuven

Het Voerdorpje Teuven is een normaal pittoresk kerkdopje... Normaal? Teuven beschikt niet over een bakker, heeft geen slager en ook geen supermarkt. Waar teuven wel over beschikt is bourgondische gezelligheid, en niet zo'n klein beetje ook! Hoe klein het dorpje ook is, er zijn maar liefst 6 restaurantjes en eetcafe's te vinden.
Als wij denken aan teuven dan denken we dan ook onmiddelijk aan:

 • Moeder de Gans, een fantastisch eetcafe
 • Cafe Modern, een echt bruincafe dat ooit de prijs "strafste cafe-interieur van Vlaanderen" won
 • Hof den Draeck, top restaurant, onterecht nog zonder michelin ster
 • Kronkelende weggetjes die nooit vlak zijn
 • Prachtige wandel en fietsroutes

Sint Pietersvoeren

Sint Pietersvoeren is het aller kleinste Voerdorpje met als grootste trekpleister het 17de eeuwse kasteel de Commanderie. In het park rondom het kasteel ligt de bron van de rivier de Voer. De ringvijvers rondom het kasteel worden vanuit de bron met 3000 liter per minuut voorzien van vers water. In de vijvers van het kasteel zitten duizenden forellen. Verder is Sint Pietersvoeren de moeite waard vanwege:

 • Stroopstokerij Wiertz, hier kunt u zien hoe echte ambachtelijk stroop wordt gemaakt
 • De forellenkwekerij in de voormalige Commanderie, gerookte forel, of een heerlijke salade van forel
 • Wijn domein de Pietershof, waar u een rondleiding en wijnproeverij kunt bijwonen
 • Unieke vergezichten vanaf de hellingen 

Sint Martens Voeren

Nog een van de zes Voerdorpjes is  Sint Martens Voeren.  In dit Voerdorpje liggen de mooiste vakwerkhuizen.Het  gehuchtje Veurs bevindt zich naast Sint Martens Voeren. Veurs is ook echt een idylisch dorpje met vele vakwerkhuizen. Een van die unieke panden is onze mooie 18 persoons vakantiewoning "Veurs", vernoemd naar het dorpje. Sint Martens Voeren staat bekend om:

 • De markante 23 meter hoge spoorweg brug 
 • Houtoven bakkerij van Marc van Reusel die heerlijk vruchtenbrood bakt
 • De vele vakwerkhuizen opgetrokken uit vuursteen (silex) 
 • de omringende gehuchtjes Ulvend, Veurs de Plank etc.​

's Gravenvoeren

's Gravenvoeren is het grootste en ook wel het bekendste dorp van de zes Voerdorpjes. het riviertje de Voer stroomt door het hele dorpen de bebouwing van s' Gravenvoeren volgt dan ook de kleine rivier waardoor er een echte lintbebouwing is ontstaan. Het straatbeeld wordt dan ook gedomineerd door de vele kleine bruggetjes over de Voer zodat de inwoners hun voordeur kunnen bereiken. Andere noemswaardigheden van 's Gravenvoeren zijn:

 • Het huidige kerkplein de Pley, wat vroeger het kerkhof was. Enkele grafstenen op het plein zijn er nog aanwezig 
 • Een leuk kleine centrum met enkele winkeltjes en een VVV kantoor
 • Het indrukwekkende landgoed van Kasteel Altembrouck
 • Opvallende holle wegen die vanuit het dorpje weglopen

En verder...

En nu hebben we pas vier van de zes Voerdorpjes besproken. Naast bovenstaande vier is er nog het dorpje Moelingen en Remersdaal. En dan zijn er nog de vele gehuchtjes...
De Voerstreek is gewoon een heel goed bewaard geheim met een schat aan bezienswaardigheden maar vooral ook heel rijk aan natuur en intense rust. 
Wat ons betreft dus zeker een "must see" als u in de omgeving op vakantie of zelfs vanuit uw voordeur van een van onze vakantiewoningen in de Voerstreek