Veelgestelde vragen

Algemeen

Wie is Beaujean Vacances
Sinds 1992 bieden wij vakantiehuizen aan op de mooiste plekken in zowel Zuid-, Midden- en Noord-Limburg (NL), de Voerstreek (BE), Limburg (BE), de Ardennen (BE) en de Eifel (BE). Tegenwoordig beschikken wij over meer dan 170 unieke vakantiehuizen in ons aanbod en verwelkomen we ruim 55.000 gasten per jaar in deze prachtige euregio. Van een monumentale vakwerkboerderij in het weiland, een tiny house op de glooiende heuvel, een kasteel met burcht tot een nog in werking zijnde watermolen of een authentieke stadswoning in het historische centrum. Wij zorgen dat alle juiste ingrediënten aanwezig zijn, zodat u de mooiste herinneringen kunt maken. Alle medewerkers kennen de accommodaties van binnen en buiten! Hierdoor kunnen wij u als klant of huiseigenaar niet alleen de meest bijzondere vakantiehuizen garanderen, maar zeker ook de beste en meest deskundige service. Maak kennis met ons team!
Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?
Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Neemt u dan contact met ons op. U vindt de informatie onder . Heeft u een klacht over uw verblijf? Dan verzoeken wij u dit direct, indien mogelijk tijdens uw verblijf, te melden bij de huiseigenaar of beheerder. U vindt deze contactinformatie in de ‘Welkomstbrief’. Dit is de snelste manier om uw klacht op te lossen. Mocht uw klacht niet via deze weg opgelost geraken, neem dan contact met ons op.
Waar vind ik de algemene voorwaarden?
U kunt onze algemene voorwaarden hier terugvinden.
Hoe kan ik contact opnemen met Beaujean Vacances?
Alle contactmogelijkheden kunt u terugvinden op onze contactpagina

Boeken

Is het mogelijk om een optie te nemen op een vakantiehuis?
Op bijna alle vakantiehuizen kan een optie genomen worden. Indien u een optie wenst te plaatsen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. Het is niet mogelijk om een optie te plaatsen via onze website of op meerdere woningen tegelijk.
Wat is de totale kostprijs van mijn verblijf?
Beaujean Vacances heeft als policy om alle berekenbare kosten inclusief in de prijs te tonen. Tijdens het zoeken naar een accommodatie kunt u steeds uw reisgezelschap uitgebreid opgeven. Zo kunnen we u ten alle tijden een prijs tonen die u uiteindelijk ook zal moeten betalen, geen verborgen kosten! Optionele zaken kunt u tijdens het boeken van een accommodatie altijd toevoegen.
Kan ik na mijn tweede aanbetaling nog artikelen bijbestellen?
U kunt ons ten alle tijden telefonisch bereiken om te vragen of het nog mogelijk is om artikelen bij te bestellen. Het kan voorkomen dat u als het kort dag is, de kosten contant moet voldoen bij aankomst.
Hoe kan ik zien wanneer een specifiek vakantiehuis nog vrij is?
Indien u op een gekleurde aankomstdag klikt, krijgt u de beschikbare verblijven en prijzen te zien voor de gekozen aankomstdag.
Hoe kan ik mijn optie definitief maken of annuleren?
Het omzetten van een optie in een boeking kan per e-mail of telefonisch. Na het plaatsen van uw optie ontvangt u van ons een optiebevestiging per e-mail met hierop de vervaldatum van uw optie. Door contact op te nemen met onze klantenservice kunnen wij uw boeking definitief maken. Indien u uw optie wenst te annuleren vragen wij u dit aan ons door te geven per e-mail of telefonisch vóór de aangegeven vervaldatum.
Kunnen we een dag meer of minder verblijven dan toegestaan?
Indien u afwijkend wilt boeken, neemt u best contact op met onze klantendienst. We kunnen dan samen met de huiseigenaar bespreken wat er mogelijk is. Ook indien u reeds geboekt heeft en wilt eventueel een dag meer of minder verblijven, neemt u best contact op met onze klantendienst.
Hoe zie ik welke vakantiehuizen nog beschikbaar zijn?
Tijdens het zoeken van een geschikt vakantiehuis kunt u de locatie, uw reisgezelschap, de gewenste aankomstdatum en de verblijfsduur aangeven. Na het invoeren van uw selectie worden enkel beschikbare vakantiehuizen in het zoekresultaat weergegeven.
Kan ik iets aan mijn boeking veranderen?
Indien u iets wenst te wijzigen aan uw boeking zoals het personenaantal, aantal huisdieren of al dan niet het toevoegen of aanpassen van bad- en bedlinnen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Ik reis met meerdere personen, wie is verantwoordelijk?
De persoon die de boeking bij ons plaatst en dus als hoofdboeker op de overeenkomst staat, wordt aangemerkt als opdrachtgever en is daarmee aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien.
Moet ik de deelnemerslijst volledig invullen?
De huiseigenaar is wettelijk verplicht om een registratie bij te houden van zijn overnachtende gasten. Zo kan een huiseigenaar bij een calamiteit als brand of Covid-19 uitbraak, direct aan de hulpverleners laten zien wie er logeert. Het is daarom ook in het belang van uw eigen veiligheid om de gevraagde gegevens te allen tijde accuraat in te vullen. Daarnaast kan de gemeente vragen om de gegevens uit dit zogenaamde nachtregister aan te leveren. Indien u een annuleringsregeling bij ons heeft afgesloten, dient u de lijst binnen 10 dagen na ontvangst van uw boekingsbevestiging te hebben ingevuld.
Hoe maak ik een boeking?
Via onze website

  1. Zoek het vakantiehuis dat voldoet aan uw criteria: locatie, reisgezelschap en verblijfdatum.
  2. Op de detailpagina kunt u de informatie en prijzen terugvinden van het betreffende vakantiehuis. Selecteer een vrije periode.
  3. Boek vervolgens het vakantiehuis in 2 eenvoudige stappen, waar we de nodige boekingsgegevens van u nodig hebben. Na uw boeking ontvangt u een definitieve boekingsbevestiging.

Per telefoon

U kunt telefonisch een boeking plaatsen door contact op te nemen met onze klantenservice. U krijgt dan één van onze medewerk(st)ers aan de lijn om stap voor stap uw boeking door te nemen en in orde te maken.

Vakantiehuis algemeen

Mag ik mijn huisdier meenemen en waarmee moet ik rekening houden?
In veel van onze vakantiehuizen is het toegestaan om uw huisdier mee te nemen. Meestal zijn hier extra kosten aan verbonden. U kunt tijdens het zoekproces het aantal huisdieren opgeven dat u wenst mee te nemen. Dan wordt de kostprijs hiervan automatisch in de prijs berekent. U kunt op de huisdetailpagina zien of dit wel of niet is toegestaan met tevens het maximum aantal huisdieren. Mocht u een huisdier anders dan een hond willen meenemen, willen wij u vragen om hier vóór het plaatsen van de boeking contact met ons over op te nemen. Bij de vakantiehuizen waar u uw huisdier mag meenemen kunt u dit tijdens het plaatsen van uw boeking aangeven. Het is verplicht om dit te melden. In de ‘welkomstbrief’ die u na het plaatsen van u boeking ontvangt, vindt u de specifieke regels voor het door u geboekte vakantiehuis omtrent het meenemen van huisdieren terug. Leest u deze regels goed door zodat u op de hoogte bent voordat u arriveert in uw vakantiehuis. Denkt u eraan om bij woningen in het buitenland het dierenpaspoort mee te nemen.
Kan ik het vakantiehuis bezichtigen?
Het plannen van een bezichtiging op een van onze vakantiewoningen is helaas geen mogelijkheid.
Telt een baby als meereizend persoon, of bovenop het aantal (volwassen) personen?
Bij de meeste vakantiehuizen kunt u bovenop het maximum aangegeven personenaantal nog extra baby's toevoegen. U kunt dit op de huisdetailpagina terugvinden achter de vermelding van het maximum personenaantal. Er staat aangegeven hoeveel baby's er nog extra mogen worden toegevoegd. Indien er geen extra baby's toegestaan zijn, krijgt u deze vermelding niet te zien.
Kan ik het adres van het vakantiehuis ontvangen?
Wegens privacywetgeving mogen wij geen adresgegevens van onze vakantiehuizen prijsgeven voordat er een boeking geplaatst is. Het adres van het vakantiehuis ontvangt u in uw reisbescheiden na het plaatsen van de boeking.
Zijn er vakantiehuizen beschikbaar die toegankelijk zijn voor mindervaliden?
Ja, wij bieden verschillende vakantiehuizen aan die rolstoelvriendelijk maar ook volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Door telefonisch contact met onze klantenservice te nemen kunnen wij op basis van uw persoonlijke wensen een selectie maken van de geschikte vakantiehuizen.

Verblijf

We vertrekken al op zondag. Maakt dat verschil uit voor de huurprijs? Hoe laat moeten we de woning verlaten?
Bij vertrek op zondag mag u tot 20.00 uur in de vakantiewoning verblijven.
Is het mogelijk om met meer personen te verblijven dan toegestaan?
Indien u met meer personen wenst te verblijven dan de maximum capaciteit die is aangegeven op de huisdetailpagina is dit enkel mogelijk in overleg en verzoeken wij u om contact op te nemen met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.
Kan ik op een afwijkend moment aankomen/vertrekken?
Onze vaste aankomst- en vertrekdagen zijn op maandag en vrijdag, m.u.v. enkele feestdagen. Op een afwijkend moment aankomen en/of vertrekken is alleen mogelijk na overeenstemming met de huiseigenaar of beheerder. In sommige gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. Een verzoek tot afwijkend aankomen en/of vertrekken kan ingediend worden bij onze klantenservice.
Wie is verantwoordelijk voor eventuele schade?
De huurder is wettelijk aansprakelijk voor eventuele door hem toegebrachte schade. Een schadegeval dient direct aan de huiseigenaar of beheerder doorgegeven te worden. Indien er een borg is betaald zal het schadebedrag hierop worden ingehouden.

Betalen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Na het plaatsen van uw boeking krijgt u van ons een uitnodiging tot betaling in bijlage van de boekingsbevestiging. U heeft dan de keuze om veilig online te betalen, via iDeal of Bancontact. Daarnaast heeft u nog steeds de keuze om per bankoverschrijving te betalen. Indien u een last-minute boeking plaatst, heeft u enkel de mogelijkheid om online te betalen.
Wanneer moet ik betalen?

Zodra de boeking is gecontroleerd ontvangt u de definitieve boekingsbevestiging met alle belangrijke informatie en de betalingsuitnodiging.

. Betaling van de overeengekomen prijs dient te als volgt te geschieden:
  • Bij boeking <= 10 dagen voor aankomst van verblijf dient u volledige bedrag per direct te betalen.
  • Bij boeking tussen 10 en 56 dagen voor aankomst van verblijf dient u het volledige bedrag binnen 5 dagen te betalen.
  • Bij boeking meer dan 56 dagen voor aankomst van verblijf heeft de keuze om het verblijf in 2 termijnen of meteen volledig te betalen. De eerste termijn (of volledige bedrag) dient u binnen 5 dagen te betalen. De tweede termijn dient u 28 dagen voor aankomst te betalen.
Waarom moet ik een waarborg betalen?
Beaujean Vacances bemiddelt in de verhuur voor verschillende huiseigenaren. Het staat een huiseigenaar vrij te besluiten een waarborg te laten betalen. Op onze website bij de prijsopgave van de vakantiewoning kunt u zien of er waarborg wordt gevraagd en hoe hoog de kosten zijn.
Kan ik gespreid betalen?
De betaling van uw boeking mag u voldoen in 2 termijnen, tenzij u een last-minute boeking heeft, bepaald in Artikel 4 van onze algemene voorwaarden.
Mijn betaling komt niet op tijd. Wordt mijn boeking geannuleerd?
Heeft u de betalingstermijn overschreden, neem dan direct contact met ons op.
Hoe kan ik de waarborg voldoen?
Deze informatie vindt u terug bij boeking of in de welkomstbrief die u ontvangt als bijlage bij uw boekingsbevestiging.
Wanneer krijg ik de waarborg terug?
Dit is afhankelijk van de accommodatie die u boekt. U krijgt de waarborg terug na controle van de accommodatie. Dit is mogelijk contant direct na verblijf of 1,2 of 4 weken na vertrek via overschrijving op uw rekeningnummer. Na het boeken van de accommodatie vindt u informatie over de terugbetaling van de waarborg terug in de welkomstbrief.
Hoe is de reissom van mijn verblijf opgebouwd?
Beaujean Vacances heeft als beleid om alle berekenbare kosten inclusief in de prijs te tonen. De boekingsbevestiging die u van ons ontvangt na het plaatsen van een boeking bevat dan ook een gespecificeerd kostenoverzicht. Het totaalbedrag wordt onderverdeeld in de kale huur, boekingskosten, eindschoonmaak, energiekosten en (wanneer van toepassing) toeristenbelasting. Mochten er daarnaast optionele kosten aan uw boeking zijn toegevoegd (denk aan bed- en badlinnen, huisdieren, brandhout etc.), dan worden deze kosten ook vermeld in het kostenoverzicht.
Waarom krijg ik een betalingsherinnering terwijl ik al betaald heb?
Een online betaling via iDeal of Bancontact wordt direct verwerkt in ons boekingssysteem, waardoor u geen betalingsherinnering zult ontvangen. Een handmatige overschrijving komt niet altijd direct bij ons binnen, en moet bovendien handmatig worden ingevoerd in ons boekingssysteem. Hierdoor kan het voorkomen dat u vanuit ons boekingssysteem een automatisch gegenereerde betalingsherinnering ontvangt terwijl uw betaling onderweg is.
Op welk rekeningnummer kan ik de reissom voldoen?
Een online betaling via iDeal of Bancontact heeft onze voorkeur. In uw boekingsbevestiging vindt u onder het kopje ‘betalingsinformatie’ de nodige informatie voor een handmatige overschrijving.

Annuleren

Kan ik mijn boeking nog kosteloos annuleren?
Nee, de overeenkomst is definitief na aanvaarding door de reiziger (u als gast) van het aanbod van de boekingsorganisatie (wij, Beaujean Vacances), wat wordt vastgelegd in de boekingsbevestiging. Ook bij boeking via internet of per telefoon is een huurovereenkomst definitief. De 'Wet Koop op Afstand' is niet van toepassing op de verhuur van groepsaccommodaties.
Kan ik via jullie een annuleringsregeling afsluiten?
Tijdens het plaatsen van de boeking is het mogelijk om een annuleringsregeling af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het vakantiehuis. Indien u een annuleringsregeling via ons afsluit dienen wij binnen 10 dagen na het plaatsen van de boeking in het bezit te zijn van de door u ingevulde deelnemerslijst. Alle gasten die ingevuld zijn op deze lijst vallen onder de annuleringsregeling. Leest u vooraf goed de voorwaarden van de annuleringsregeling door.
Ik heb al een boeking geplaatst maar wil nog een annuleringsregeling toevoegen, kan dat?
Ja, binnen 7 dagen na het plaatsen van de boeking kunt u nog een annuleringsregeling toevoegen mits er op dat moment nog geen reden bekend is waarvoor u wellicht dient te annuleren. Het toevoegen van de annuleringsregeling kan door contact op te nemen met onze klantenservice.
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?
Een online of telefonisch geplaatste boeking is een definitieve overeenkomst en hierdoor is het niet mogelijk om kosteloos te annuleren. In onze algemene voorwaarden kunt u de volledige annuleringsvoorwaarden volgens brancheorganisatie HISWA-RECRON terugvinden.
Wat moet ik betalen als ik besluit te annuleren?
Indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw boeking dient u contact met onze klantenservice op te nemen. Het aantal dagen dat nog resterend is vóór uw eigenlijke aankomstdatum bepaalt de hoogte van de annuleringssom. Tevens dienen de reserveringskosten altijd betaald te worden.

Huiseigenaren

Verhuren via Beaujean Vacances
Als ik mijn vakantiehuis via Beaujean Vacances verhuur, kan ik dan nog mijn eigen reserveringen maken?

Wij zorgen als exclusieve verhuurpartner voor een optimale verhuur van uw vakantiewoning en handelen dus alle reserveringen af. Eigen reserveringen zijn toegestaan onder bepaalde voorwaarden.

Waarom kiezen voor Beaujean Vacances?

Doordat wij specialist zijn in de regio maakt u bij deel uit van het meest exclusieve aanbod in de drielandenregio. We bieden hoge en persoonlijke service tegen een lage commissie en een hoog rendement. We ontzorgen u volledig in de verhuur van uw vakantiewoning. We zijn een lokaal familiebedrijf dat zowel voor u als de gast 7 dagen per week bereikbaar is. Bij Beaujean kennen wij onze gast en onze woningen van binnen en buiten. Dit betaalt zich uit in veel tevreden en terugkerende gasten.

Past mijn huis bij Beaujean Vacances?

Beaujean Vacances is gespecialiseerd in karakteristieke vakantiehuizen gelegen in de drielandenregio. Aarzel niet om contact te nemen. We bekijken graag uw woning en of onze wensen op elkaar aansluiten. Daarnaast komen we graag bij u kijken op het moment dat u nog moet starten met een verbouwing en de mogelijkheden van verhuur wil bespreken. We adviseren ook over mogelijke verbeteringen aan uw woning om het rendement te verhogen zoals de styling en extra faciliteiten.

Hoe kan ik mijn vakantiewoning aanmelden bij Beaujean Vacances?

Een aanvraag indienen bij Beaujean Vacances is heel eenvoudig. U kunt alle benodigde gegevens invullen op onze verhuurpagina. Een van onze accountmanagers neemt dan persoonlijk contact met u op.

Verhuren in de praktijk
Wat moet ik zelf regelen, wat regelt Beaujean?

Wij verzorgen de gehele marketing van uw woning. De complete online en offline zichtbaarheid wordt door Beaujean verzorgt: van fotografie tot copywriting en promotie via alle kanalen. Onze specialisten stellen voor u een passende prijs op maat samen, afgestemd op de seizoenen. Onze front office regelt alle administratie rondom de verhuur. Denk hierbij aan het afhandelen van boekingen en annuleringen en het behandelen van vragen van gasten. Als huiseigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor het in op orde hebben van de juiste vergunning en papieren zodat u gasten mag ontvangen in uw woning. Daarnaast zorgt u voor het onderhoud en de schoonmaak van de woning en ontvangt u de gasten bij aankomst.

Ik woon niet in de buurt, wat zijn de mogelijkheden?

Wij bieden de mogelijkheid om, bij woningen gelegen op max. 30 min rijafstand van Gulpen, het beheer van u over te nemen. Dit betekent o.a. dat wij de schoonmaakwerkzaamheden aansturen, de check-in van de gasten verzorgen, het bedlinnen bezorgen en weer ophalen. Ook fungeren wij als eerste aanspreekpunt van de gast tijdens het verblijf, zorgen wij dat er iemand ter plaatse is bij calamiteiten en controleren we de woning na verblijf.

Inkomsten en betalingen
Welk rendement kan ik verwachten indien ik mijn woning verhuur via Beaujean Vacances?

Onze specialisten maken op basis van onze 30 jaar lange ervaring in de sector een prognose op maat, zodat u een zo duidelijk mogelijk beeld heeft van de te verwachten opbrengsten. Wij zorgen voor een optimale bezetting van uw vakantiewoning door in het prijsniveau rekening te houden met de markt, trends en seizoenen. Wij zijn er dan ook trots op dat onze gemiddelde bezettingsgraad 80% per jaar is.

Hoeveel bedraagt de commissie van Beaujean Vacances?

Wij werken op basis van 15% commissie (excl. BTW) over het kale huurbedrag. Indien u het beheer aan ons wil overdragen is dit 35% (excl. BTW). U betaalt geen inschrijfkosten bij Beaujean Vacances. Wij werken op basis van no cure - no pay.

Wanneer ontvang ik mijn huurinkomsten?

U ontvangt maandelijks de uitbetaling van ons inclusief een compleet boekingsoverzicht van de afgelopen maand.

Wat gebeurt er wanneer een gast zijn boeking annuleert?

Wij verzorgen de complete annulering voor u. Afhankelijk van de duur tot aan de aankomstdatum wordt de hoogte van de annuleringskosten bepaald en aan de gast doorberekend

Wordt er een borg gevraagd aan gasten?

Een borg is niet verplicht, wij geven u hier graag advies over afhankelijk uw vakantiewoning.

Boekingen en gasten
Wie zijn de gasten van Beaujean Vacances?

Wij ontvangen meer dan 60.000 tevreden gasten per jaar in onze vakantiewoningen waarvan een groot deel ook terugkerende gasten zijn. De meeste gasten komen uit Nederland en België. Voornamelijk ontvangen wij families, vrienden en collega’s die zoeken naar een unieke plek om te overnachten en mooie herinneringen te maken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan teamuitjes en vergaderingen op een inspirerende locatie.

Hoe kan ik mijn boekingen volgen?

Alle boekingen worden door Beaujean verzorgt van A tot Z. U wordt via mail op de hoogte gehouden indien er een nieuwe boeking geplaatst worden. Daarnaast heeft u via een persoonlijke inlog toegang tot het huiseigenarenportaal. Hier heeft u inzicht in de boekingen van uw vakantiewoning(en) met de gedetailleerde aankomst- en vertrekinformatie en kunt u de verhuurkalender raadplegen. Ook kunt u via dit portaal een eigen blokkering doorgeven, informatie betrekking tot de omzet raadplegen en de lijst voor de toeristenbelasting terugvinden. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste informatie met betrekking tot uw vakantiewoning.

Mag ik mijn vakantiewoning ook voor eigen gebruik blokkeren?

Ja, dit kan in overleg.

Promotie van mijn vakantiehuis
Wat doet Beaujean Vacances om mijn huis te promoten?

Wij beschikken over een uitgebreid marketingapparaat om uw woning optimaal te promoten. De complete online en offline zichtbaarheid wordt door Beaujean verzorgt: van fotografie en video tot copywriting en promotie via onze website, social media, online marketing, e-mailmarketing en andere kanalen. Daarnaast werken wij samen met diverse partners in de regio zowel in Nederland als in België.

Kan ik mijn huis zelf promoten?

Ja, dit mag maar hoeft uiteraard niet. Beaujean verzorgt de volledige marketing van uw woning.