Veelgestelde vragen

General

Wie is Beaujean Vacances
Sinds 1992 bieden wij vakantiehuizen aan op de mooiste plekken in zowel Zuid-, Midden- en Noord-Limburg (NL), de Voerstreek (BE), Limburg (BE), de Ardennen (BE) en de Eifel (BE). Tegenwoordig beschikken wij over meer dan 170 unieke vakantiehuizen in ons aanbod en verwelkomen we ruim 55.000 gasten per jaar in deze prachtige euregio. Van een monumentale vakwerkboerderij in het weiland, een tiny house op de glooiende heuvel, een kasteel met burcht tot een nog in werking zijnde watermolen of een authentieke stadswoning in het historische centrum. Wij zorgen dat alle juiste ingrediënten aanwezig zijn, zodat u de mooiste herinneringen kunt maken. Alle medewerkers kennen de accommodaties van binnen en buiten! Hierdoor kunnen wij u als klant of huiseigenaar niet alleen de meest bijzondere vakantiehuizen garanderen, maar zeker ook de beste en meest deskundige service. Maak kennis met ons team!
Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?
Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Neemt u dan contact met ons op. U vindt de informatie onder . Heeft u een klacht over uw verblijf? Dan verzoeken wij u dit direct, indien mogelijk tijdens uw verblijf, te melden bij de huiseigenaar of beheerder. U vindt deze contactinformatie in de ‘Welkomstbrief’. Dit is de snelste manier om uw klacht op te lossen. Mocht uw klacht niet via deze weg opgelost geraken, neem dan contact met ons op.
Waar vind ik de algemene voorwaarden?
U kunt onze algemene voorwaarden hier terugvinden.
Hoe kan ik contact opnemen met Beaujean Vacances?
Alle contactmogelijkheden kunt u terugvinden op onze contactpagina

Covid-19

Ik heb een boeking in een gebied met reisbeperking of samenkomst-verbod. Wat nu?
In dit geval is er sprake van overmacht en krijgt u van ons per mail een keuzemogelijkheid toegestuurd*. Hierin kunt u kiezen voor het omboeken van de reservering, het aanpassen van de groepsgrootte, annuleren van de boeking volgens de annuleringsvoorwaarden of het ontvangen van een voucher. De voucher is 12 maanden geldig vanaf de datum van de oorspronkelijke aankomstdatum.

*In een enkel geval ontvangt u van ons geen e-mail maar neemt de huiseigenaar rechtstreeks contact met u op.

Ik heb een boeking met een negatief reisadvies, beperking of verbod. Wat nu?

In dit geval is er geen sprake van overmacht. U krijgt van ons per mail een keuzemogelijkheid toegestuurd.* Hierin kunt u kiezen voor het behouden van de boeking, het annuleren van de boeking volgens de annuleringsvoorwaarden of het verkleinen van de groepsgrootte.

*In een enkel geval ontvangt u van ons geen e-mail maar neemt de huiseigenaar rechtstreeks contact met u op.

Wat is een voucher?

Een voucher is een digitaal tegoed bij Beaujean Vacances, waarmee u een nieuwe boeking kunt maken. Deze voucher is tot stand gekomen door de HISWA-RECRON, de Nederlandse brancheorganisatie voor o.a. vakantiewoningen, in het leven geroepen voor alle geannuleerde boekingen in verband met het Coronavirus. Vanwege de bijzondere situatie waar we mee te maken hebben, biedt de HISWA-RECRON zijn deelnemers, zoals Beaujean Vacances de mogelijkheid om een corona-voucher uit te geven en moedigt het de consumenten aan om van deze voucher gebruik te maken. Beaujean Vacances biedt dezelfde regeling uniform aan voor de Belgische en Duitse vakantiewoningen. U ontvangt een beloofde voucher per e-mail. Controleer ook aub uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben. Het bedrag van de voucher is het totale bedrag dat reeds is betaald voor uw huidige boeking. De voucher is geldig tot 1 jaar na de aankomstdatum van de originele boeking en niet overdraagbaar.

Wat als de nieuw geboekte periode goedkoper of duurder is dan het bedrag op mijn voucher?

Indien de nieuw geboekte boeking goedkoper is, wordt het verschil omgezet in een restantvoucher te gebruiken bij een volgende boeking. In het geval dat u een nieuwe boeking heeft gemaakt die meer kost dan het bedrag op uw voucher, dient u dit verschil bij te betalen.

Wat als ik een nieuwe boeking maak met de voucher en er nog steeds reisbeperkingen gelden?

Wanneer u een nieuwe vakantiewoning heeft geboekt met de voucher, en deze helaas opnieuw moet worden geannuleerd vanwege een gewijzigde reisbeperking, ontvangt u het betaalde bedrag in de vorm van een nieuwe voucher

Wat als de nieuwe uitgekozen periode niet beschikbaar is in de huidige vakantiewoning?

Indien de geboekte woning in de nieuwe periode niet beschikbaar is kunt u, indien de huiseigenaar hiermee akkoord gaat, een ander vakantiehuis uitkiezen. Houdt u er dus rekening mee dat omboeken naar een andere woning niet bij alle huiseigenaren mogelijk is.

Wanneer heb ik recht op een voucher?

U heeft recht op een voucher als u een boeking heeft gemaakt bij één van onze huizen en er sprake is van overmacht zoals uitgelegd in onze algemene voorwaarden, artikel 15

Als ik een periode wil omboeken naar een andere periode, kan dat?

In het geval van omboeken dient u contact op te nemen met onze klantenservice.

Mag de betalingstermijn van het openstaande saldo van mijn verblijf verlengd worden?

U wil graag het saldo van uw huis later betalen. Wij willen u er graag op attenderen dat uw verblijf plaatsvindt buiten de lockdownperiode en dat deze dus niet onder de coronacrisismaatregelen of beslissingen van de autoriteiten valt.  Wij begrijpen dat de actuele situatie onrustig en onzeker is, maar tot op heden is er nog geen beslissing genomen die u weerhoudt om op de door u uitgekozen verblijfsdatum naar het vakantiehuis te gaan dat u geboekt heeft.

Ondanks dat Beaujean Vacances het mogelijk maakt om uw betaling in meerdere delen te voldoen, heeft de huiseigenaar deze periode voor u geblokkeerd en kijkt uit naar uw komst. De algemene voorwaarden zijn dus van toepassing op uw boeking en indien u het saldo niet tijdig voldoet, zijn wij genoodzaakt om de boeking te annuleren en verliest u uw voorschot. Aangezien wij dit willen voorkomen vragen wij u om de betaling uit te voeren volgens de betalingstermijnen die wij hebben opgesteld.

Wij hopen natuurlijk dat wij u kunnen ontvangen in de vakantiewoning op de gewenste datum. Onze eigenaren en wij doen er alles aan, indien u uw verblijf dient te verplaatsen, om u op een later moment een prachtig verblijf te laten beleven in de door u geboekte accommodatie!

Ik woon in het buitenland. Welke regels gelden voor mijn verblijf?

Alleen de autoriteiten van uw land van verblijf, kunnen u informeren over de voorwaarden die gelden op het moment van uw aanstaande verblijf. Wij adviseren u om u op voorhand goed te informeren over de regels die op dat moment van toepassing zijn.

Boeken

Is het mogelijk om een optie te nemen op een vakantiehuis?
Op bijna alle vakantiehuizen kan een optie genomen worden. Indien u een optie wenst te plaatsen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. Het is niet mogelijk om een optie te plaatsen via onze website of op meerdere woningen tegelijk.
Wat is de totale kostprijs van mijn verblijf?
Beaujean Vacances heeft als policy om alle berekenbare kosten inclusief in de prijs te tonen. Tijdens het zoeken naar een accommodatie kunt u steeds uw reisgezelschap uitgebreid opgeven. Zo kunnen we u ten alle tijden een prijs tonen die u uiteindelijk ook zal moeten betalen, geen verborgen kosten! Optionele zaken kunt u tijdens het boeken van een accommodatie altijd toevoegen.
Kan ik na mijn tweede aanbetaling nog artikelen bijbestellen?
U kunt ons ten alle tijden telefonisch bereiken om te vragen of het nog mogelijk is om artikelen bij te bestellen. Het kan voorkomen dat u als het kort dag is, de kosten contant moet voldoen bij aankomst.
Hoe kan ik zien wanneer een specifiek vakantiehuis nog vrij is?
Indien u op een gekleurde aankomstdag klikt, krijgt u de beschikbare verblijven en prijzen te zien voor de gekozen aankomstdag.
Hoe kan ik mijn optie definitief maken of annuleren?
Het omzetten van een optie in een boeking kan per e-mail of telefonisch. Na het plaatsen van uw optie ontvangt u van ons een optiebevestiging per e-mail met hierop de vervaldatum van uw optie. Door contact op te nemen met onze klantenservice kunnen wij uw boeking definitief maken. Indien u uw optie wenst te annuleren vragen wij u dit aan ons door te geven per e-mail of telefonisch vóór de aangegeven vervaldatum.
Kunnen we een dag meer of minder verblijven dan toegestaan?
Indien u afwijkend wilt boeken, neemt u best contact op met onze klantendienst. We kunnen dan samen met de huiseigenaar bespreken wat er mogelijk is. Ook indien u reeds geboekt heeft en wilt eventueel een dag meer of minder verblijven, neemt u best contact op met onze klantendienst.
Moet ik de deelnemerslijst volledig invullen?
De huiseigenaar is wettelijk verplicht om een registratie bij te houden van zijn overnachtende gasten. Zo kan een huiseigenaar bij een calamiteit als brand of Covid-19 uitbraak, direct aan de hulpverleners laten zien wie er logeert. Het is daarom ook in het belang van uw eigen veiligheid om de gevraagde gegevens te allen tijde accuraat in te vullen. Daarnaast kan de gemeente vragen om de gegevens uit dit zogenaamde nachtregister aan te leveren. Indien u een annuleringsregeling bij ons heeft afgesloten, dient u de lijst binnen 10 dagen na ontvangst van uw boekingsbevestiging te hebben ingevuld.
Hoe maak ik een boeking?
Via onze website

  1. Zoek het vakantiehuis dat voldoet aan uw criteria: locatie, reisgezelschap en verblijfdatum.
  2. Op de detailpagina kunt u de informatie en prijzen terugvinden van het betreffende vakantiehuis. Selecteer een vrije periode.
  3. Boek vervolgens het vakantiehuis in 2 eenvoudige stappen, waar we de nodige boekingsgegevens van u nodig hebben. Na uw boeking ontvangt u een definitieve boekingsbevestiging.

Per telefoon

U kunt telefonisch een boeking plaatsen door contact op te nemen met onze klantenservice. U krijgt dan één van onze medewerk(st)ers aan de lijn om stap voor stap uw boeking door te nemen en in orde te maken.

Hoe zie ik welke vakantiehuizen nog beschikbaar zijn?
Tijdens het zoeken van een geschikt vakantiehuis kunt u de locatie, uw reisgezelschap, de gewenste aankomstdatum en de verblijfsduur aangeven. Na het invoeren van uw selectie worden enkel beschikbare vakantiehuizen in het zoekresultaat weergegeven.
Kan ik iets aan mijn boeking veranderen?
Indien u iets wenst te wijzigen aan uw boeking zoals het personenaantal, aantal huisdieren of al dan niet het toevoegen of aanpassen van bad- en bedlinnen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Ik reis met meerdere personen, wie is verantwoordelijk?
De persoon die de boeking bij ons plaatst en dus als hoofdboeker op de overeenkomst staat, wordt aangemerkt als opdrachtgever en is daarmee aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien.

Vakantiehuis algemeen

Mag ik mijn huisdier meenemen en waarmee moet ik rekening houden?
In veel van onze vakantiehuizen is het toegestaan om uw huisdier mee te nemen. Meestal zijn hier extra kosten aan verbonden. U kunt tijdens het zoekproces het aantal huisdieren opgeven dat u wenst mee te nemen. Dan wordt de kostprijs hiervan automatisch in de prijs berekent. U kunt op de huisdetailpagina zien of dit wel of niet is toegestaan met tevens het maximum aantal huisdieren. Mocht u een huisdier anders dan een hond willen meenemen, willen wij u vragen om hier vóór het plaatsen van de boeking contact met ons over op te nemen. Bij de vakantiehuizen waar u uw huisdier mag meenemen kunt u dit tijdens het plaatsen van uw boeking aangeven. Het is verplicht om dit te melden. In de ‘welkomstbrief’ die u na het plaatsen van u boeking ontvangt, vindt u de specifieke regels voor het door u geboekte vakantiehuis omtrent het meenemen van huisdieren terug. Leest u deze regels goed door zodat u op de hoogte bent voordat u arriveert in uw vakantiehuis. Denkt u eraan om bij woningen in het buitenland het dierenpaspoort mee te nemen.
Kan ik het vakantiehuis bezichtigen?
Een bezichtiging is vaak mogelijk, maar enkel op afspraak en na het plaatsen van een optie op dit vakantiehuis. Het is niet toegestaan om zonder afspraak een vakantiehuis te gaan bekijken omdat wij graag de privacy van onze gasten willen waarborgen. Indien u een bezichtigingsafspraak wenst te maken neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Telt een baby als meereizend persoon, of bovenop het aantal (volwassen) personen?
Bij de meeste vakantiehuizen kunt u bovenop het maximum aangegeven personenaantal nog extra baby's toevoegen. U kunt dit op de huisdetailpagina terugvinden achter de vermelding van het maximum personenaantal. Er staat aangegeven hoeveel baby's er nog extra mogen worden toegevoegd. Indien er geen extra baby's toegestaan zijn, krijgt u deze vermelding niet te zien.
Kan ik het adres van het vakantiehuis ontvangen?
Wegens privacywetgeving mogen wij geen adresgegevens van onze vakantiehuizen prijsgeven voordat er een boeking geplaatst is. Het adres van het vakantiehuis ontvangt u in uw reisbescheiden na het plaatsen van de boeking.
Zijn er vakantiehuizen beschikbaar die toegankelijk zijn voor mindervaliden?
Ja, wij bieden verschillende vakantiehuizen aan die rolstoelvriendelijk maar ook volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Door telefonisch contact met onze klantenservice te nemen kunnen wij op basis van uw persoonlijke wensen een selectie maken van de geschikte vakantiehuizen.

Verblijf

We vertrekken al op zondag. Maakt dat verschil uit voor de huurprijs? Hoe laat moeten we de woning verlaten?
Bij vertrek op zondag mag u tot 20.00 uur in de vakantiewoning verblijven.
Is het mogelijk om met meer personen te verblijven dan toegestaan?
Indien u met meer personen wenst te verblijven dan de maximum capaciteit die is aangegeven op de huisdetailpagina is dit enkel mogelijk in overleg en verzoeken wij u om contact op te nemen met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.
Kan ik op een afwijkend moment aankomen/vertrekken?
Onze vaste aankomst- en vertrekdagen zijn op maandag en vrijdag, m.u.v. enkele feestdagen. Op een afwijkend moment aankomen en/of vertrekken is alleen mogelijk na overeenstemming met de huiseigenaar of beheerder. In sommige gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. Een verzoek tot afwijkend aankomen en/of vertrekken kan ingediend worden bij onze klantenservice.
Wie is verantwoordelijk voor eventuele schade?
De huurder is wettelijk aansprakelijk voor eventuele door hem toegebrachte schade. Een schadegeval dient direct aan de huiseigenaar of beheerder doorgegeven te worden. Indien er een borg is betaald zal het schadebedrag hierop worden ingehouden.

Payer

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Na het plaatsen van uw boeking krijgt u van ons een uitnodiging tot betaling in bijlage van de boekingsbevestiging. U heeft dan de keuze om veilig online te betalen, via iDeal of Bancontact. Daarnaast heeft u nog steeds de keuze om per bankoverschrijving te betalen. Indien u een last-minute boeking plaatst, heeft u enkel de mogelijkheid om online te betalen.
Wanneer moet ik betalen?
Betaling van de overeengekomen prijs dient te als volgt te geschieden:
  • Bij boeking <= 10 dagen voor aankomst van verblijf dient u volledige bedrag per direct te betalen.
  • Bij boeking tussen 10 en 56 dagen voor aankomst van verblijf dient u het volledige bedrag binnen 7 dagen te betalen.
  • Bij boeking meer dan 56 dagen voor aankomst van verblijf heeft de keuze om het verblijf in 2 termijnen of meteen volledig te betalen. De eerste termijn (of volledige bedrag) dient u binnen 10 dagen te betalen. De tweede termijn dient u 28 dagen voor aankomst te betalen.
Waarom moet ik een borgsom betalen?
Beaujean Vacances bemiddelt in de verhuur voor verschillende huiseigenaren. Het staat een huiseigenaar vrij te besluiten een borgsom te laten betalen. In de welkomstbrief, die u ontvangt als bijlage bij uw boeking, leest u of er voor de vakantiewoning van uw keuze een borg wordt gevraagd.
Kan ik gespreid betalen?
De betaling van uw boeking mag u voldoen in 2 termijnen, tenzij u een last-minute boeking heeft, bepaald in Artikel 4 van onze algemene voorwaarden.
Mijn betaling komt niet op tijd. Wordt mijn boeking geannuleerd?
Heeft u de betalingstermijn overschreden, neem dan direct contact met ons op.
Waarom krijg ik een betalingsherinnering terwijl ik al betaald heb?
Een online betaling via iDeal of Bancontact wordt direct verwerkt in ons boekingssysteem, waardoor u geen betalingsherinnering zult ontvangen. Een handmatige overschrijving komt niet altijd direct bij ons binnen, en moet bovendien handmatig worden ingevoerd in ons boekingssysteem. Hierdoor kan het voorkomen dat u vanuit ons boekingssysteem een automatisch gegenereerde betalingsherinnering ontvangt terwijl uw betaling onderweg is.
Op welk rekeningnummer kan ik de reissom voldoen?
Een online betaling via iDeal of Bancontact heeft onze voorkeur. In uw boekingsbevestiging vindt u onder het kopje ‘betalingsinformatie’ de nodige informatie voor een handmatige overschrijving.
Hoe is de reissom van mijn verblijf opgebouwd?
Beaujean Vacances heeft als beleid om alle berekenbare kosten inclusief in de prijs te tonen. De boekingsbevestiging die u van ons ontvangt na het plaatsen van een boeking bevat dan ook een gespecificeerd kostenoverzicht. Het totaalbedrag wordt onderverdeeld in de kale huur, boekingskosten, eindschoonmaak, energiekosten en (wanneer van toepassing) toeristenbelasting. Mochten er daarnaast optionele kosten aan uw boeking zijn toegevoegd (denk aan bed- en badlinnen, huisdieren, brandhout etc.), dan worden deze kosten ook vermeld in het kostenoverzicht.
Wanneer krijg ik de borgsom terug?
Dit is afhankelijk van de accommodatie die u boekt. U krijgt de borg terug na controle van de accommodatie. Dit is mogelijk contant direct na verblijf of 1,2 of 4 weken na vertrek via overschrijving op uw rekeningnummer. Na het boeken van de accommodatie vindt u informatie over de terugbetaling van de borg terug in de welkomstbrief.
Hoe kan ik de borgsom voldoen?
Deze informatie vindt u terug in de welkomstbrief die u ontvangt als bijlage bij uw boeking.

Cancellation

Kan ik mijn boeking nog kosteloos annuleren?
Nee, de overeenkomst is definitief na aanvaarding door de reiziger (u als gast) van het aanbod van de boekingsorganisatie (wij, Beaujean Vacances), wat wordt vastgelegd in de boekingsbevestiging. Ook bij boeking via internet of per telefoon is een huurovereenkomst definitief. De 'Wet Koop op Afstand' is niet van toepassing op de verhuur van groepsaccommodaties.
Kan ik via jullie een annuleringsregeling afsluiten?
Tijdens het plaatsen van de boeking is het mogelijk om een annuleringsregeling af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het vakantiehuis. Indien u een annuleringsregeling via ons afsluit dienen wij binnen 10 dagen na het plaatsen van de boeking in het bezit te zijn van de door u ingevulde deelnemerslijst. Alle gasten die ingevuld zijn op deze lijst vallen onder de annuleringsregeling. Leest u vooraf goed de voorwaarden van de annuleringsregeling door.
Ik heb al een boeking geplaatst maar wil nog een annuleringsregeling toevoegen, kan dat?
Ja, binnen 7 dagen na het plaatsen van de boeking kunt u nog een annuleringsregeling toevoegen mits er op dat moment nog geen reden bekend is waarvoor u wellicht dient te annuleren. Het toevoegen van de annuleringsregeling kan door contact op te nemen met onze klantenservice.
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?
Een online of telefonisch geplaatste boeking is een definitieve overeenkomst en hierdoor is het niet mogelijk om kosteloos te annuleren. In onze algemene voorwaarden kunt u de volledige annuleringsvoorwaarden volgens brancheorganisatie HISWA-RECRON terugvinden.
Wat moet ik betalen als ik besluit te annuleren?
Indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw boeking dient u contact met onze klantenservice op te nemen. Het aantal dagen dat nog resterend is vóór uw eigenlijke aankomstdatum bepaalt de hoogte van de annuleringssom. Tevens dienen de reserveringskosten altijd betaald te worden.