Over Beaujean Vacances

Met de signatuur van Beaujean

Samen met ruim tweehonderd exclusief geselecteerde huiseigenaren tekenen we als streekgebonden familiebedrijf voor nieuwe herinneringen van jaarlijks zo'n 75.000 gasten, gestoeld op onze liefde voor wat er al eeuwen is. Het adembenemende heuvellandschap, authentieke hoeves, kastelen en vakwerkhuizen én een rijk bourgondisch en cultureel leven.

Ik, Daphne Beaujean (managing director van Beaujean Vacances), vertel je graag meer over ons familiebedrijf Beaujean Vacances en waarom ik nog steeds iedere dag met heel veel plezier bezig ben met de mooiste vakantiehuizen voor u. 

In 1992 begon het te kriebelen bij mijn moeder Ans Beaujean. De jaren ervoor had ze haar handen vol, onder andere als wijkzorgmedewerker en zorgzame moeder van mij en mijn drie broers. Daarnaast is ze in die periode ook druk geweest met het opknappen van een prachtige vakwerkboerderij waar ze nu nog steeds woont met mijn vader. Op veertigjarige leeftijd vond mijn moeder dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Iets eigens. Want daar is ze wel stellig over ‘Iedereen heeft in het leven de opdracht om zijn of haar talent en passie te vinden en daar iets mee te gaan doen.

Als trotse Zuid-Limburgse zette mijn moeder haar zorgzaamheid om in iets dat ze met haar eigen handen, hoofd én hart kon vormgeven. Op haar liefde voor wat er al eeuwen is – die vele karakteristieke, oude –vaak monumentale –hoeves, kasteeltjes en vakwerkhuizen – besloot ze om dromen voor morgen te gaan bouwen. Te beginnen met het ombouwen van hun eigen vakwerkhuis naar vakantiehuis en de bijbehorende schuur tot woonhuis. Een van de eerste groepsaccommodaties in Nederland. En dan nog eens zes objecten in de regio. Met succes. Succes dat leidde tot een van de eerste mobiele telefoons in de regio, een toenemend beroep op de secretaresse van mijn vader én tot vele vragen uit het dorp en de regio. Vragen als ‘Kun je onze accommodatie ook verhuren?' en ‘Hoe zouden wij van onze hoeve een vakantiehuis kunnen maken?

Na meer dan twintig succesvolle jaren kwam het moment om de overdracht van het bedrijf te bespreken. Uiteindelijk heb ik Beaujean Vacances overgenomen als managing director, met mijn broer Joep als mede-eigenaar. In mijn werk neem ik de lessen van mijn moeder altijd mee. De belangrijkste les? Loyaal blijven. Aan je gevoel, de regio, de gebouwen en de lokale gemeenschap die onze familie zo aan het hart gaat. 

Én daarmee aan hoogwaardige kwaliteit en een bovengemiddelde, persoonlijke service. Dichtbij jezelf blijven en daardoor dichtbij u als gast en huiseigenaren. Met een kantoor waar je binnen kunt lopen, met collega's die in de regio wonen en werken en met een telefoontje als je online geboekt hebt. Zo brengt Beaujean al meer dan dertig jaar oude gebouwen en daarmee de regio tot waarde. Bouwen we nieuwe herinneringen, gestoeld op onze liefde voor wat was. 

Met de signatuur van Beaujean.