Vakantiehuizen in Maastricht

Meer over Maastricht

Vakantiehuizen in Maastricht

Meer over Maastricht

Geen resultaten gevonden

Pas uw zoekopdracht aan of
ga terug naar uw vorige zoekopdracht

Een vakantiewoning in Maastricht ...
Dat Maastricht een bezoek meer dan waard is, is een understatement.

Een ieder die ooit in Maastricht is geweest zal hebben ervaren, gevoeld en geproefd dat Maastricht een speciale plekje in Nederland is.
De sensatie die je voelt bij de prachtige aanblik van de stad met zijn bourgondische straten en kronkelige weggetjes, de warmte die uitgaat van alle ontmoetingen met inwoners, de overvloed aan heerlijke restaurants en eetcafés, de pure stilte die je kunt ervaren in de natuurgebieden, nog geen vijf minuten buiten het stadscentrum...

Maastricht is zo’n stad waar je gewoon verliefd op wordt.

Vakantiehuizen in Maastricht

Tijdens uw verblijf in een van onze vakantiewoningen in maastricht of de omgeving is een bezoekje aan Maastricht dan ook iets wat eigenlijk op het verlanglijstje zou moeten staan.
Beaujean Vacances is gespecialiseerd in de verhuur van monumentale vakantiewoningen in Maastricht en zijn omgeving. Een stad als Maastricht met maar liefst 1590 monumentale objecten in de binnenstad alleen al, is voor ons dus een must.

Maastricht in 8 wijken

Een opsomming geven van wat er allemaal mogelijk is in Maastricht gaat hier te ver. Er zijn al genoeg websites die u van alle nodige informatie kunnen voorzien, maar toch willen we u enkele dingen niet onthouden.
Als u Maastricht gaat bezoeken bekijkt u dan vooral het hele centrum en niet enkel de bekende winkelstraat.
Het centrum van Maastricht is grofweg in te delen in 8 stadswijken.
In Maastricht is ieder van deze 8 wijken echt een bezoek waard! Hieronder een korte impressie van wat u er zowel zult aantreffen, maar ga vooral zelf op ontdekkingstocht in Maastricht!

Het imposante Vrijthof

Het Vrijthof is een van de beroemdste pleinen van Nederland. Met grote regelmaat vinden hier evenementen plaats. Maar juist als het plein helemaal leeg is en u in het midden kunt gaan staan om een srustig rond te kijken, dan ziet u het Vrijthof in zijn volle pracht en praal. Omringd met monumentale panden, vele eetcafés, het majestueuze Theater aan het Vrijthof en de Sint Servaaskerk.

De Markt

De Markt is het hart van Maastricht. Rondom dit plein bevinden zich allerlei gezellige eetcafés met terrassen op de markt. In het midden van het plein staat het 17de eeuwse stadhuis te pronken. De oude monumentale gebouwen staan zij aan zij met hoogstandjes van moderne architectuur zoals het Mosae Forum. De markt van Maastricht vormt het bewijs dat moderne architectuur en oude panden perfect in harmonie naast elkaar kunnen staan. Twee keer per week vindt hier in de voormiddag ook de weekmarkt plaats.

Het Stokstraatkwartier

Wat ooit een van de armste wijken van Maastricht was is nu een chique wijk met mooie boetiekjes en goede restaurants. Het Onze Lieve Vrouwenplein, een bekend plein in het Stokstraatkwartier, ligt aan de voet van de Onze Lieve Vrouwenkerk. Het plein is bezaaid met terrasjes. In de zomer kunt u hier heerlijk onder de bomen zitten en genieten van een verfrissend koud biertje. Verdwaal vervolgens weer in een van de vele klinkersteegjes die het stokstraat kwartier rijk is!

Het Jekerkwartier

Het Bourgondische Jekerkwartier is vernoemd naar de rivier de Jeker die de wijk meerdere malen doorkruist. Vele gebouwen zijn over het water heen gebouwd en op diverse plekken kunt u de rivier zien stromen. Het Jekerkwartier ademt geschiedenis uit. Her en der duiken grote delen van de stadsmuur op. Al wandelend over de geplaveide kinderkoppen kunt u genieten van de aanblik van eeuwen oude panden zoals het bekende Pesthuis,

Het Bassin

Het Bassin is een binnenhaventje aan de rand van het centrum van Maastricht. Grenzend aan de Maas aan het eind van de Boschstraat ligt het historische haventje het Bassin. In de zomer is het hier een komen en gaan van kleine plezierbootjes. Op de kade staan de oude monumentale pakwerkhuizen en in de oude gewelfde werfkelders bevinden zich allerlei restaurants, natuurlijk de visrestaurants maar ook een goed italiaans restaurant. De haven vormt een prachtig decor als u daar geniet van een maaltijd en een goed glas wijn.

Wyck

De wijk Wijck (uitgesproken als "wiek") ligt aan de “andere” kant van de Maas. Wijck is een leuke hippe en trendy wijk. U bereikt de wijk door vanuit het centrum de Maas over te steken via de Servaasbrug. In de Rechtstraat bevinden zich leuke aparte winkels en kleine lunchtentjes. De Wyckerbrugstraat, in het verlengde van de Servaasbrug, eindigt bij het Centraal Station van Maastricht.

Ceramique.

De nieuwe wijck Ceramique is “Nieuw” omdat hij pas is herrezen in 1995. Ten opzichte van de rest van Maastricht mogen we dus wel spreken van een nieuwe wijk. Ceramique is vernoemd naar de voormalige aardewerkindustrie aldaar, Societe Ceramique. De wijk die grenst aan de Maas is volledig nieuw gebouwd en een architectonisch hoogstandje. Het meest bekende gebouw is het Bonnefanten Museum, een museum voor hedendaagse kunst. Het Plein 1992 lijkt misschien een wat saai modern plein, maar al wandelend over het plein kunt u tussen de trottoirtegels koperen tegels tegenkomen met een euro teken erop en het jaartal 1992. In dat jaar werd namelijk geschiedenis geschreven in Maastricht toen het “Verdrag van Maastricht” werd getekend in het Gouvernementsgebouw aan de Maas. Met de ondertekening van dit verdrag werd de toen haast ondenkbare en inmiddels haast onmisbare eenheidsmunt “de euro” beklonken. Geniet vooral ook van een heerlijke kop koffie bij “Coffee Lovers” gelegen aan het plein 1992.

Villawijk Sint Pieter

En last but not least! De villawijk Sint Pieter, grenzend aan het stadspark begint de villa wijk Sint Pieter. De wijk is vernoemd en ligt aan de voet van de Sint Pietersberg. Sint Pieter is vooral een woonwijk, maar de wandeling zeker waard. Er staat prachtige historische herenhuizen en grote Villa’s waaraan u zich kunt vergapen. De Sint Pietersberg of eigenlijk beter gezegd het Sint Pietersplateau is een natuurgebied waar tientallen wandelingen zijn uitgestippeld voor u. Door de kalkrijke grond heeft het natuurgebied een typische plantengroei. Door de jarenlange mergelwinning in de berg is er ook een groot gangenstelsel aanwezig in de berg. Een bezoekje aan de mergelgrotten is dan ook zeker de moeite waard. Bovenop de Sint Pietersberg ligt ene van onze mooie vakantiewoningen in Maatricht, namelijk Hoeve Lichtenberg.

Kortom Maastricht bezoeken? Need we say more...
Beaujean Vacances adviseert u graag zodat wij voor u de perfecte vakantiewoning vinden in ons aanbod van vakantiehuizen in Maastricht en de omgeving.