Vakantiehuizen Noord & Midden-Limburg

Vakantiehuizen Noord & Midden-Limburg

Geen resultaten gevonden

Pas uw zoekopdracht aan of
ga terug naar uw vorige zoekopdracht

Op vakantie in Midden Limburg en Noord Limburg. Limburg gaat vaak in een adem samen met Zuid, Zuid-Limburg. Hiermee gaan echter veel mensen voorbij aan het mooie Noord- en Midden- Limburg. Beide gebieden hebben hun geheel eigen charme en zijn zeer de moeite waard. Gelukkig heeft Beaujean Vacances diverse vakantiewoningen in Midden Limburg en vakantiewoningen in Noord Limburg, die een perfecte uitvalsbasis vormen om dit stukje Limburg te gaan ontdekken. 

Noord & Midden Limburg

Noord Limburg & Midden Limburg zijn het land van Rowwen heze, het land van de Grote Peel, en het land van het witte goud! Maar buiten de muziek en de asperges heeft Noord en Midden Limburg nog heel veel meer te bieden. Er zijn vele leuke plaatsjes waar u op en top kunt genieten van Bourgonische gezelligheid. Het is er "plat", voor fietsers en wandelaars dus een uitgelezen plek om vele kilometers door de mooie velden af te leggen. En voor de actieve vakantieganger zijn er nog de grote Maasplassen waar u een keur aan watersportactiviteiten wordt aangeboden. Wilt u gewoon een dagje lekker winkelen? Dan kunt u naar een historisch stadje of bijvoorbeeld naar het outlet centrum van Roermond. Kortom vakantie in Noord en Midden Limburg heeft voor ieder wat wils. 

Vakantie in Noord-Limburg of Midden-Limburg

In Noord en Midden Limburg bevinden zich vele leuke plaatsjes die u zeker eens met een bezoekje moet vereren. geografisch van Noord naar Midden Limburg gezien liggen bijvoorbeeld de volgende plaatsjes. 

Arcen

Arcen is een vestingstadje gelegen aan de Maas in Noord Limburg. In het gezellige centrum van Arcen bevinden zich vele restaurantjes en cafe's. U kunt er heerlijk slenteren langs de Maas, genieten van een "pilske" van de huisbrouwerij Hertog Jan, of op een van de vele terrassen neerstrijken en proeven van de lokale gastronomie. Waar Arcen met name bekend om staat zijn:

 • De Kasteeltuinen van Arcen. Een 32 ha groot gebied in eigendom van Stichting het Limburgs Landschap. Het is een inmens bloemen en plantenpark waarbij u kunt genieten van een grote kleuren en geuren pracht. Zeer de moeite waard!
 • Natuurlijk het thermaalbad van Arcen. Als u toe bent aan ontspanning, ga dan naar het thermaalbad van Arcen. Zodra u zich in het warme water laat zakken voelt u de spanning van u afglijden
 • De Hertog Jan Brouwerij. Proef het bier, ruik de hop en geniet van een pilsje als beloning na een rondleiding van een uur

Venlo

Venlo is een historische binnenstad in het Noorden van Limburg met vele kronkelende straatjes en gezellige pleintjes. In de afgelopen jaren is Venlo flink op de schop genomen en is er veel veranderd in het maasstadje. In 2013 veroverde het stadje zelfs de titel "beste binnenstad van Nederland", welke titel het met trost mag dragen tot 2015. Met de slogan "Venloverwelkomt" nodigt de stad u uit voor een bezoekje. Slentert u vooral eens door de Klaasstraat of de Jodenstraat. Hier zitten de leuke kleine boetiekjes en winkeltjes verstopt. Gaat u zitten op een van de uitnodigende terrassen van de Maasboulevard waar u kunt genieten van het uitzicht op de haven en de Maas.
Naast winkelen heeft Venlo nog meer te bieden, bij Venlo denken wij meteen aan:

 • Het Limburgs Museum; tijdens een rondleiding verteld Huub Stapel in 25 minuten een geschiedenis van 150.000 jaar. Het Limburgs Museum is echt leuk voor jong en oud
 • De Zomer Parkfeesten, 4 dagen lang een gezellige en ontspannen sfeer in het park van Venlo met diverse podia 
 • Vasteloavend. Carnaval in het Zuiden van Nederland is carnaval zoals het nergens anders wordt gevierd
 • Leuke kleine dorpjes in de omgeving zoals de Maasdorpjes Baarlo, Tegelen, Lottum en Steyl
 • Overnacht in de imposante vakantiewoning Kasteel Kaldenbroek in Lottum

Roermond

Roermond ligt letterlijk midden in Limburg. Roermond wordt vaak in een adem genoemd met de Designer Outlet, het mekka voor de koopjesjager. Wat u misschien niet weet is dat Roermond ook beschikt over een zeer rijk cultureel erfgoed. De historische binnenstad heeft vele sfeervolle pleinen en leuke winkelstraatjes. Er staan vele monumentale panden, kerken en watermolens. De binnenstad van Roermond is dan ook zeker een bezoekje waardig. Buiten de stad wordt Roermond omringt door de Maasplassen. De Maasplassen vormen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. De Maasplassen zijn ontstaan door grindwinning in het gebied waardoor er allerlei grote en kleine plassen met elkaar verbonden zijn. Je kunt er zwemmen, roeien, surfen, duiken of een van de diverse jachthaventjes bezoeken.
Leuke dingen om te doen en te bezichtigen:

 • De monumentenwandeling in de binnenstad van Roermond. Zo komt u langs de vele monumenten die de stad rijk is
 • Shop till you drop in de Designer Outlet. Op loopafstand van de binnenstad kunt u zich onderdompelen in de wereld van bekende designers en hopelijk een leuk koopje op de kop tikken
 • Wandelen en picknicken in de grote heide gebieden in de omgeving van Roemond
 • Breng een bezoekje aan het buurdorpje Montfort met de kasteelruïne van Montfort. In Montfort liggen ook maar liefst 4 van onze vakantiewoningen in Midden Limburg namelijk de Koningshof Korenbloem & de Klaproos en Heerenhof het Achter en het Voorhuys. Ook in het Kerkdorpje Swalmen ligt een prachtige vakantiewoning La Grange Baxhof

Thorn

Thorn, gelegen in Midden Limburg, is onlosmakelijk verbonden met de naam "het Witte stadje". Toen Fransen in de 17de eeuw belasting gingen heffen in het stadje op basis van afmetingen van de ramen, besloten vele arme inwoners van Thorn om de ramen dan maar te verkleinen. Ramen werden gedeeltelijk dichtgemetseld en de metselsporen werden weggekalkt met witte verf. Het romatisch witte stadje is dus eigenlijk vernoemd naar de littekens van de armoede. 
Gelukkig is de tijd van armoede voorbij en wat is gebleven is een idylisch wit stadje met een beschermd stadsgezicht.
Wat u moet doen in Thorn?

 • Maar één ding. Rustig door de straatjes slenteren. Kijken naar de bestrating, de behuizing, en u laten bevangen door de magie die het witte dorpje uitstraalt. 

Vakantie in Midden Limburg of een vakantiewoning in Noord Limburg? Tja, nu moet u alleen nog een keuze maken tussen de vele mooie vakantiewoningen die her en der verspreid liggen in Midden en Noord Limburg.