Informatie betreffende het coronavirus

Heeft u een bestaande boeking? Bekijk de actuele Coronastatus van uw boeking.

Nederland

Update 26-07-2021

Op 18 juni heeft de Nederlandse overheid nieuwe Covid-19 maatregelen bekend gemaakt. De geldende Covid-19 maatregelen zijn als volgt:

Er is geen beperking meer op het aantal personen dat mag verblijven in een vakantiehuis! Wel dient u altijd de algemene Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, zoals voldoende afstand en handhygiëne.

U kunt de status en mogelijkheden van uw boeking bekijken via uw boekingsnummer en e-mailadres op deze pagina. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Actuele reisadviezen kunt u vinden op de website

 

België

Update 26-07-2021

De Belgische overheid heeft op 23 juli de bestaande Corona maatregelen versoepeld.

  • Indien de accommodatie <= 15 slaapplaatsen heeft is het aantal personen dat in een vakantiehuis mag verblijven beperkt tot: 
    • Het gezin of personen wonende op hetzelfde adres + max. 8 extra personen (kinderen onder 12 jaar uitgesloten).
    • Maximaal 9 personen indien geen gezin, kinderen <12 jaar uitgezonderd.
  • Indien de accommodatie > 15 slaapplaatsen heeft in er geen beperking op het aantal gasten, mits inachtneming van algemeen geldende Covid-19 maatregelen.

Indien de aankomst van uw verblijf vóór 20 augustus ligt, dan kunt u de status en mogelijkheden van uw boeking bekijken via uw boekingsnummer en e-mailadres op deze pagina. Heeft u een verblijf bij ons geboekt met een aankomstdatum vanaf 20 augustus? Dan kunnen wij u op dit moment nog niet van verdere informatie voorzien. Wij zullen de volgende persconferentie afwachten. Momenteel gelden voor deze verblijven de algemene voorwaarden.

Actuele reisadviezen kunt u vinden op deze website

 

Duitsland

Update 23-07-2021

De Duitse overheid heeft nieuwe Covid- 19 maatregelen bekend gemaakt.

Er is geen beperking meer op het aantal personen dat mag verblijven in een vakantiehuis! Wel dient u altijd de algemene Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Zijn gasten niet ingeent en komen ze uit een code rood of oranje gebied dienen ze een negatieve covid test te overhandigen.
Mensen die vanuit Nederland naar Duitsland willen reizen moeten zich aanmelden en de aanmeldbevestiging meenemen, let op in verband met eventuele quarantaine regels.

Actuele reisadviezen kunt u vinden op deze website.

Voor meer informatie over onze voucher-regeling verwijzen wij u naar https://www.beaujean-vacances.com/covid-19-voucher 

Coronastatus van uw boeking

Heeft u reeds een boeking bij Beaujean Vacances? Voer onderstaande gegevens in voor de actuele Coronastatus en eventuele mogelijkheden wat betreft uw boeking.

Boekingsnummer bestaande uit 7 cijfers
E-mailadres waarmee u de boeking geregistreerd heeft

Veelgestelde vragen

Wat is jullie beleid betreffende Covid-19?
Door het wereldwijde karakter van de uitbraak van het Coronavirus zijn onvoorziene veranderingen in de regelgeving op het gebied van internationale reizen van kracht geworden. Volgens de opgestelde rapporten wordt de uitbraak in de gaten gehouden en worden er wereldwijd maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Bij Beaujean Vacances staat uw gezondheid en veiligheid voorop. Als Beaujean Vacances hebben we veranderingen in ons beleid ingevoerd om het omboeken van reizen voor onze gasten gemakkelijker te maken. Wij raden u aan om op de hoogte te blijven van de richtlijnen van het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie en daarnaar te handelen. Bekijk ook onze informatiepagina over het coronavirus voor de laatste informatie en updates.
Ik heb een boeking in een gebied met reisbeperking of samenkomst-verbod. Wat nu?
Indien u een boeking heeft in een gebied met een reisbeperking of samenkomst-verbod, wordt uw boeking door Beaujean Vacances automatisch omgezet in een voucher. U ontvangt per e-mail een voucher met het reeds door u betaalde bedrag. Deze voucher kan gebruikt worden om een nieuwe vakantie te boeken volgens de Voucher-voorwaarden.
Ik heb een boeking met een negatief reisadvies, beperking of verbod. Wat nu?

U heeft een boeking met een negatief reisadvies maar het is mogelijk om het vakantiehuis te betreden:
We bekijken wat uw mogelijkheden zijn. Mogelijk zetten we uw boeking dan om in een voucher. U kunt steeds de laatste Coronastatus van uw boeking bekijken via uw boekingsnummer en e-mailadres op de Corona-informatiepagina.

U heeft een boeking met een reisverbod en kan het vakantiehuis niet betreden:
We nemen dan spoedig contact met u op en zetten uw boeking automatisch om in een voucher. Deze voucher kan gebruikt worden om een nieuwe vakantie te boeken volgens de Voucher-voorwaarden.

Wat is een voucher?
Een voucher is een digitaal tegoed bij Beaujean Vacances, waarmee je een nieuwe boeking kunt maken. Deze voucher is tot stand gekomen door de HISWA-RECRON, de Nederlandse brancheorganisatie voor o.a. vakantiewoningen, in het leven geroepen voor alle geannuleerde boekingen in verband met het Coronavirus. Vanwege de bijzondere situatie waar we mee te maken hebben, biedt de HISWA-RECRON zijn deelnemers, zoals Beaujean Vacances de mogelijkheid om een corona-voucher uit te geven en moedigt het de consumenten aan om van deze voucher gebruik te maken. Beaujean Vacances biedt dezelfde regeling uniform aan voor de Belgische en Duitse vakantiewoningen. U ontvangt een beloofde voucher per e-mail. Controleer ook aub uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben. Het bedrag van de voucher is het totale bedrag dat reeds is betaald voor uw huidige boeking. De voucher is geldig tot 1 jaar na de aankomstdatum van de originele boeking en niet overdraagbaar.
Ik wil geen voucher, kan ik in plaats daarvan mijn geld terugkrijgen?
Indien de vakantiewoning niet door de overheid volledig gesloten is, is een voucher niet restitueerbaar. Indien u reeds een voucher ontvangen heeft, kunt u op de voucher terugvinden of deze restitueerbaar is.
Wat als de nieuw geboekte periode goedkoper of duurder is dan het bedrag op mijn voucher?
Indien de nieuw geboekte boeking goedkoper is, krijgt u het verschil niet terug. Maar wordt dit restant omgezet in een recreatievoucher te gebruiken bij een volgende boeking. In het geval dat u een nieuwe boeking heeft gemaakt die meer kost dan het bedrag op uw voucher, zal u gevraagd worden het verschil bij te betalen.
Wat als ik een nieuwe boeking maak met de voucher en er nog steeds reisbeperkingen gelden?
In het geval dat u een nieuwe vakantiewoning heeft geboekt met de voucher, en deze helaas opnieuw moet worden geannuleerd vanwege een gewijzigde reisbeperking, ontvangt u het betaalde bedrag in de vorm van een nieuwe voucher.