Informatie betreffende het coronavirus

Heeft u een bestaande boeking? Bekijk de actuele Coronastatus van uw boeking.

Nederland

Update 16-08-2021

Op 13 augustus heeft de Nederlandse overheid nieuwe Covid-19 maatregelen bekend gemaakt. De geldende Covid-19 maatregelen zijn als volgt:

Er is geen beperking meer op het aantal personen dat mag verblijven in een vakantiehuis! Wel dient u altijd de algemene Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, zoals voldoende afstand en handhygiëne.

U kunt de status van uw boeking bekijken via uw boekingsnummer en e-mailadres op deze pagina. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Actuele reisadviezen kunt u vinden op de website

 

België

Update 20-08-2021

Op 20 augustus heeft de Belgische overheid beslist Covid-19 maatregelen te versoepelen. De geldende Covid-19 maatregelen zijn als volgt:

Aankomst vanaf 1 september
Er is geen beperking meer op het aantal personen dat mag verblijven in een vakantiehuis! Wel dient u altijd de algemene Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, zoals voldoende afstand en handhygiëne.

U kunt de status van uw boeking bekijken via uw boekingsnummer en e-mailadres op deze pagina. Actuele reisadviezen kunt u vinden op deze website.

 

Duitsland

Update 20-08-2021

De Duitse overheid heeft nieuwe Covid- 19 maatregelen bekend gemaakt.

Er is geen beperking meer op het aantal personen dat mag verblijven in een vakantiehuis! Wel dient u altijd de algemene Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Zijn gasten niet ingeent en komen ze uit een code rood of oranje gebied dienen ze een negatieve covid test te overhandigen.
Mensen die vanuit Nederland naar Duitsland willen reizen moeten zich aanmelden en de aanmeldbevestiging meenemen, let op in verband met eventuele quarantaine regels.

Actuele reisadviezen kunt u vinden op deze website.

Voor meer informatie over onze voucher-regeling verwijzen wij u naar https://www.beaujean-vacances.com/covid-19-voucher 

Coronastatus van uw boeking

Heeft u reeds een boeking bij Beaujean Vacances? Voer onderstaande gegevens in voor de actuele Coronastatus en eventuele mogelijkheden wat betreft uw boeking.

Boekingsnummer bestaande uit 7 cijfers
E-mailadres waarmee u de boeking geregistreerd heeft

Veelgestelde vragen

Ik heb een boeking in een gebied met reisbeperking of samenkomst-verbod. Wat nu?
In dit geval is er sprake van overmacht en krijgt u van ons per mail een keuzemogelijkheid toegestuurd*. Hierin kunt u kiezen voor het omboeken van de reservering, het aanpassen van de groepsgrootte, annuleren van de boeking volgens de annuleringsvoorwaarden of het ontvangen van een voucher. De voucher is 12 maanden geldig vanaf de datum van de oorspronkelijke aankomstdatum.

*In een enkel geval ontvangt u van ons geen e-mail maar neemt de huiseigenaar rechtstreeks contact met u op.

Ik heb een boeking met een negatief reisadvies, beperking of verbod. Wat nu?

In dit geval is er geen sprake van overmacht. U krijgt van ons per mail een keuzemogelijkheid toegestuurd.* Hierin kunt u kiezen voor het behouden van de boeking, het annuleren van de boeking volgens de annuleringsvoorwaarden of het verkleinen van de groepsgrootte.

*In een enkel geval ontvangt u van ons geen e-mail maar neemt de huiseigenaar rechtstreeks contact met u op.

Wat is een voucher?

Een voucher is een digitaal tegoed bij Beaujean Vacances, waarmee u een nieuwe boeking kunt maken. Deze voucher is tot stand gekomen door de HISWA-RECRON, de Nederlandse brancheorganisatie voor o.a. vakantiewoningen, in het leven geroepen voor alle geannuleerde boekingen in verband met het Coronavirus. Vanwege de bijzondere situatie waar we mee te maken hebben, biedt de HISWA-RECRON zijn deelnemers, zoals Beaujean Vacances de mogelijkheid om een corona-voucher uit te geven en moedigt het de consumenten aan om van deze voucher gebruik te maken. Beaujean Vacances biedt dezelfde regeling uniform aan voor de Belgische en Duitse vakantiewoningen. U ontvangt een beloofde voucher per e-mail. Controleer ook aub uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben. Het bedrag van de voucher is het totale bedrag dat reeds is betaald voor uw huidige boeking. De voucher is geldig tot 1 jaar na de aankomstdatum van de originele boeking en niet overdraagbaar.

Wat als de nieuw geboekte periode goedkoper of duurder is dan het bedrag op mijn voucher?

Indien de nieuw geboekte boeking goedkoper is, wordt het verschil omgezet in een restantvoucher te gebruiken bij een volgende boeking. In het geval dat u een nieuwe boeking heeft gemaakt die meer kost dan het bedrag op uw voucher, dient u dit verschil bij te betalen.

Wat als ik een nieuwe boeking maak met de voucher en er nog steeds reisbeperkingen gelden?

Wanneer u een nieuwe vakantiewoning heeft geboekt met de voucher, en deze helaas opnieuw moet worden geannuleerd vanwege een gewijzigde reisbeperking, ontvangt u het betaalde bedrag in de vorm van een nieuwe voucher

Wat als de nieuwe uitgekozen periode niet beschikbaar is in de huidige vakantiewoning?

Indien de geboekte woning in de nieuwe periode niet beschikbaar is kunt u, indien de huiseigenaar hiermee akkoord gaat, een ander vakantiehuis uitkiezen. Houdt u er dus rekening mee dat omboeken naar een andere woning niet bij alle huiseigenaren mogelijk is.

Wanneer heb ik recht op een voucher?

U heeft recht op een voucher als u een boeking heeft gemaakt bij één van onze huizen en er sprake is van overmacht zoals uitgelegd in onze algemene voorwaarden, artikel 15

Als ik een periode wil omboeken naar een andere periode, kan dat?

In het geval van omboeken dient u contact op te nemen met onze klantenservice.

Mag de betalingstermijn van het openstaande saldo van mijn verblijf verlengd worden?

U wil graag het saldo van uw huis later betalen. Wij willen u er graag op attenderen dat uw verblijf plaatsvindt buiten de lockdownperiode en dat deze dus niet onder de coronacrisismaatregelen of beslissingen van de autoriteiten valt.  Wij begrijpen dat de actuele situatie onrustig en onzeker is, maar tot op heden is er nog geen beslissing genomen die u weerhoudt om op de door u uitgekozen verblijfsdatum naar het vakantiehuis te gaan dat u geboekt heeft.

Ondanks dat Beaujean Vacances het mogelijk maakt om uw betaling in meerdere delen te voldoen, heeft de huiseigenaar deze periode voor u geblokkeerd en kijkt uit naar uw komst. De algemene voorwaarden zijn dus van toepassing op uw boeking en indien u het saldo niet tijdig voldoet, zijn wij genoodzaakt om de boeking te annuleren en verliest u uw voorschot. Aangezien wij dit willen voorkomen vragen wij u om de betaling uit te voeren volgens de betalingstermijnen die wij hebben opgesteld.

Wij hopen natuurlijk dat wij u kunnen ontvangen in de vakantiewoning op de gewenste datum. Onze eigenaren en wij doen er alles aan, indien u uw verblijf dient te verplaatsen, om u op een later moment een prachtig verblijf te laten beleven in de door u geboekte accommodatie!

Ik woon in het buitenland. Welke regels gelden voor mijn verblijf?

Alleen de autoriteiten van uw land van verblijf, kunnen u informeren over de voorwaarden die gelden op het moment van uw aanstaande verblijf. Wij adviseren u om u op voorhand goed te informeren over de regels die op dat moment van toepassing zijn.